Србија на вези - регион

Емисија "Србија на вези – регион" и овог понедељка доноси новости везане за актуелни положај и проблеме Срба у суседним земљама, али и шире. Гости у студију су председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Републике Србије, мр Иван Костић и ауторка документарног филма "Злочин без казне - Страдање Срба у Подрињу" Слађана Зарић. "Србија на вези", вечерас на Сателитском програму у 18.55, реприза у уторак, 3. октобра у 13. 05.

Из емисије издвајамо разговар са председником Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Републике Србије Иваном Костићем о његовом виђењу актуелних дешавања у региону, посебно када је у питању српска заједница у суседним земљама, односима матице према Србима у региону и дијаспори, као и правцима деловања самог Одбора у наредном периоду.

Видећемо и како су протекли овогодишњи, традиционални Ћоровићеви сусрети историчара и писаца у Билећи и Гацком, о чему су причу припремили и послали колеге из Јавног медијског сервиса Републике Српске.

Гошћа у студију је и ауторка документарног филма Злочин без казне - Страдање Срба у Подрињу Слађана Зарић, филма који ће се на првом каналу РТС-а премијерно приказати у четвртак, 05. октобра, дан пре изрицања пресуде команданту муслиманских јединица оптуженог за наведене злочине Насеру Орићу.

Уредници емисије: Милена Вујовић и Мирослав Карлица

Редитељ: Ернестина Глигоријевић

број коментара 0 пошаљи коментар