Поново са "Србијом на вези"

У "Србији на вези" - теме, догађаји и личности који повезују матицу и расејање. Емисија понедељком, као и до сада, резервисана је за актуелности из региона.

У сусрет Данима Српске у Србији, који ће се ове године одржати од 15. до 21. септембра у двадесетак градова Србије, гост у студију биће директор Представништва Републике Српске у Београду Млађен Цицовић.

Састанак Фонда дијаспоре за матицу одржава се 8. и 9. септембра у Београду, а извештај са догађаја припрема Мирјана Раичевић Тасић.

Група која себе назива Босански Американци недавно се огласила на једној од друштвених мрежа позивајући добровољце да им помогну у организацији рушења споменика генералу Драгољубу Дражи Михаиловићу, подигнутих у Америци. Као први на листи наводе споменик поред храма Светог Саве у Либертвилу. Прва реаговања стигла су од Организације српских четника Равна Гора, а за нашу емисију говори историчар др Чедомир Антић.

На дан Теслиног рођендана, 10. јула, у Дому војске Србије у Београду, одржана је манифестација Теслин народ, на којој су се окупили представници матице и дијаспоре. Скупу је присуствовала и наша колегиница Мирјана Раичевић Тасић, чији ћемо извештај видети у емисији.

О српској, православној, вишевековној духовности сведоче њени храмови. Ове године манастири Троноша (Србија) и Крупа (Хрватска) обележавају 700 година постојања. Тим поводом књижевница Јања Тодоровић представиће монографију о манастиру Троноша, а Драган Комазец, кроз песму манастир Крупу. Колеге из Тв продукције ЗВО Вуковар рипремиле су прилог са прославе обележавањаседам векова манстира Крупа.

Емисија је на Сателитском програму у 18.55, реприза у уторак, 12. септембра у 13.04. 

Уредници Мирослав Карлица и Нада Вукелић

Редитељ Ернестина Глигоријевић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво