"Наши Срби" у Чикагу

Организација "Наши Срби" одржала је своје прво добротворно вече у Чикагу у друштвеној сали српског Саборног храма. Циљ вечери био је да се сакупе средства за помоћ српским фамилијама на Косову.

На таблама су били представљени пројекти као што су нови кров на кући једне породице, изградња штале на другом месту и стаклене баште на трећем.

Донатори су се утркивали у одабиру пројеката које желе да помогну постављањем њихових имена. До краја вечери прикупљено је више од 10 хиљада долара колико су донатори поставили за циљ. Оснивач удружења Наши Срби је Кети Фенслоу, рођена Београђанка која већ годинама живи у Чикагу.

Кети Фенслоу за РТС каже како је посетила  Косово и видела све потребе наших људи тамо. Они желе да раде, наши људи нису лењи али немају са чим да раде. И зато ми никад не дајемо новац него купимо козе, овце, свиње, шта год је потребно. Ноћас скупљамо средства за стаклену башту како би цела фамилија могла да ради заједно и стави храну на сто. Кети додаје да сарађују са манастиром Високи Дечани који им проналазе фамилије којима је помоћ потребна.

На Божић, ове године, патријарх Иринеј захвалио се Кети Фенслоу на пакетићима које је донела деци у Храм Светог Саве.

Међу гостима био је и конзул жеран Републике Србије у Чикагу, Дејан Радуловић који је овом приликом рекао:

"На позив нове организације Наши Срби вечерас сам желео да присуствујем њиховом скупу и донаторској вечери и да изразим своју подршку активностима које ће они чинити."

Иако није било типичног српског кола, главни гости су овог пута били чланови једне праве америчке кантри групе, који су се са задовољством уклопили у српско хуманитарно вече.

Вече је било помало необично, амерички кантри бенд у свечаној сали српског Саборног храма,  али помоћ српским фамилијама је сакупљена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво