"Амерички сан" београдске кантауторке

Двадесеттрогодишња кантауторка из Београда, Дарја Томановић,прошле године је дипломирала на Тексашком државном универзитету, на одсеку за џез клавир. Писање песама је њена прва љубав, и вођена узорима попут Елтон Џона, Саре Барелез, Дарја живи свој "амерички сан".

Америка јој је пружила прилику да прати своје снове, да пише своју музику и стреми вишем циљу у сопственом стварању.

Тако каже Дарја, београдска кантауторка која у својој 23. години иза себе има пут од класичне музике и школе "Мокрањац"  до дипломе Тексашког државног универзитета на одсеку за џез клавир.

"Нисам имала прилику да студирам писање песама тако да сам се определила за џез како би ми се отворили неки нови видици. Док сам студирала џез, схватила сам да је писање песама моја прва љубав" прича Дарја.

"Последњи ЕП који сам написала се бавио спознајом неког циља и праћењем својих снова. Последњих неколико песама су о љубави, јер сам пролазила кроз неки љубавни период" прича насмејана Дарја. "Мислим да се бавим неким питањима којима се сви људи генерално баве, тако да се надам да се људи проналазе у мојим песмама као што се ја ослобађам својих осећања док их пишем".

Дарја је комплетан аутор песме „Feed" за који је крајем прошле године објавила први спот.

После студирања у Сан Маркосу, Дарја своју каријеру сада гради у другом тексашком граду, Остину, где однедавно ради као маркетинг асистент у једној музичкој компанији. Чувену америчку „зелену карту" добила је на лутрији.

"Да, то ми је олакшало посао, не морам да се удајем" кроз осмех каже Дарја.

Млади свет у Америци и Србији слично реагује на њену музику. Разлику Дарја види у свакодневном животу, и каже да тамошњи млади људи показују више иницијативе, лакше дефинишу шта их чини срећним и прате своје снове.

"Увек постоји носталгија и недостајање али мислим да што сам срећнија тамо, мање жалим за нечим овде".

На питање ко су њени музички узори, каже:

"Списак је дугачак, од Елтона Џона, Норе Џонс, Билија Џоела, Саре Барелез, сви кантаутори који свирају клавир и певају".

Осим што је задовољна јер ради оно што воли прави успех за њу ће бити, како каже, када успе да живи од своје музике и дође до ширих маса, као и да своју каријеру и живот настави у Њујорку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара