Сајам у Цириху

У градској дворани у Диетикону, надомак Цириха, од 2. до 4. јуна одржће се, други по реду Самит привреде и културне баштине свесрпске пословне и академске дијаспоре. Сајам је организовало Удружење српских привредника Швајцарске, а један од покровитеља је и град Лозница.

Овај сајам је прилика да наша дијаспора по други пут окупи и повеже пре свега привреднике из Србије и Швајцарске али и наше пословне људе и њихове пословне партнере широм света. Припреме су при самом крају.

"Када говоримо о проценту, 80 % припрема је одрађено, пријављено је око тридесетак привредника, надамо се пријави још двадесет тако да ће бити око 50 излагача, што из матице то и дијаспоре. Надамо се да ће бити успешнији него прошле године", за РТС каже Стојан Стевановић, председник Удружења српских привредника Швајцарске.

На питање шта за њих значи потписан уговор о сарадњи у Новом Саду каже да им значи пуно јер је новосадски сајам професионална организација која њима може пуно да помогне.

"Ми смо аматери као што знате, а сајам захтева пуно. Они имају искуство и помоћи ће нам у пропагандном делу, припремама, у комплетном одржавању. Надамо се да ћемо и идућих година сарађивати".

Један од градова покровитеља ове значајне манифестације је и Лозница.

"На нама је да представимо своје потенцијале, привредне, културне, туристичке. Морам нагласити и посебно издвојити Краљевску Бању која је један јак туристички потенцијал. Желим да захвалим Лозници што је имала слуха да помогне и подржи своје привреднике и сам сајам", изјавила је Драгица Гаврић, председник Канцеларије за дијаспору Лознице.

Сајам ће излагаче окупити у хали Дитикон у Цириху. Траје од 2. до 4. јуна а улаз за посетиоце је бесплатан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво