Магазин Србије на вези: Знањем у будућност

Колико смо спремни да знањем и вештинама идемо у будућност и када ће започете реформе бити видљиве, у "Магазину Србије на вези" говори први човек просвете, науке и технолошког развоја, министар у Влади Србије, господин Младен Шарчевић, као и томе, како данас функционишу школе на српском језику у иностранству и каква ће улога државе бити у будуће. Емисија је на РТС САТ вечерас у 21 сат, и на РТС2 у суботу, 29. априла у 11.30.

О једној од највећих школа у српском расејању, Свети Сава у регији Киченер Ватерло, у Канади, и начину на који она успешно ради већ 20 година, извештава дописник РТС-а Бранка Дикановић Трбојевић.

Меморандум о сарадњи школа из региона који је недавно потписан на иницијативу Београда, омогућиће њихово учешће у заједничким пројектима које подржавају европски фондови, размену наставних, културних и спортских садржаја, заједничке манифестације, а први заједнички пројекат ученика је рок концерт најављен за почетак септембра.

"Учењем правим вредностима у циљу очувања мира - како на Балкану тако и у целој Европи - главни је циљ", истакао је Силвано Марсељо, председник Европске асоцијације наставних кадрова, учествујући на овом скупу.

Владимир Марковић и Драгутин Балабан, Влада и Бајка, први акустичари на београдској сцени, другари од најранијег детињства, гости су Магазина Србије на вези, а уживо у студију, с гитарама, извешће свој први препев светског хита Тhe Sounds of silence, или Звук тишине, и тако најавити велики концерт у Београду 12. маја.

КУД Дукати из Крагујевца представиће оригиналне фолклорне ношње које сами израђују, и извести Игре из околине Лепенице.

Уредник емисије Сузана Гвозденовић Пузовић

Дежурни уредник Марија Цвијић

Редитељ Владимир П.Петровић

Музички уредник Бранка Лолић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи