Живот у златном Јукону

Љубомир Јованов Перуновић, књижевник, испирач злата у далеком Јукону, на северу Канаде, недавно је боравио у Београду. Открио нам је неке детаље о свом интересантном животу и особеној филозофији.

Лакше је пронаћи злато у Клондајку, него сажети у 3 минута пребогати и по свему необичан живот књижевника, авантуристе, полиглоте, копача злата Љубомира Јованова Перуновића.

Већ 3 и по деценије на далеком северу Канаде, у Јукону, по неколико месеци проводи тражећи и испирајући злато, далеко од цивилизације, људи, информација...

„Ја мислим да природа утиче доста на људе и долази се до других закона. У односима међу људима има више поверења, јер природа зближава људе... Васељена се базира на љубави, без љубави и звијезде би се угасиле", каже за РТС Перуновић.

Стопљен са травом, дрветом, цветом, као у рајском врту, у чудесном сјају поларне светлости, њему је друг и птица и медвед.

„Медведи су фине животиње, ако човек прилази њима без страха.... када их храним, дајем му на даљину, полако прилази, узима на крају из руке, мало га мазиш, он те гледа као пријатеља...они имају друге осећаје, имају телепатију, интуицију...кад би човек имао оно што имају животиње, он би био чудо", рекао је Перуновић.

Живот у Јукону, описао је у својој новој књизи, штампаној и на руском језику Тражење богомдане природе. У првом делу књиге отвара нам се посебан свет, готово идеалан, у коме влада морал и човечност.

„Тамо су интересантни закони, рецимо пола града нема кључеве, не закључавају се куће...", наглашава Перуновић.

Други део књиге носи назив Свијет на ивици бездана и критика је савременог, отуђеног човека, капиталистичког друштва и освајачке политике. Како да човек не падне са ивице бездана и сачува себе, питамо овог виталног 82-годишњака са осмехом детета.

„Подвижништвом. Мора да сачува унутрашњу чистоћу, то није тако просто и није лако", закључио је Љубомир Перуновић.

Није лако, али је могуће, а у томе нам помаже и свест о свом пореклу, прецима...

„Ма где путовао, ја сам се враћао свом селу, не само ту, већ и Косову...Отуда је моја снага и моћ, то је подсвесна, интуитивна веза", каже Перуновић.

За свој књижевни рад у Русији је недавно добио награду Глас анђелски Русије, а у мају га, у тој земљи очекује учешће на Свесловенском сабору, који обележава 150 година постојања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво