"Србија на вези"...вечерас

Представници Срба из Црне Горе на сасатанку са премијером Владе Србије Александром Вучићем, ванредни парламентарни избори у Македонији, активности српске заједнице у Норвешкој, неке су од тема вечерашње "Србије на вези", на РТС САТ у 18.55 (реприза у уторак, 6. децембра у 13.05).

Поводом састанка са премијером Владе Србије Александром Вучићем, специјално за нашу емисију говори председник Нове српске демократије из Црне Горе-Андрија Мандић. Разговор води Мирослав Карлица.

Једанаестог децембра у Македонији ће бити одржани ванредни парламентарни избори. Каква је предизборна атмосфера, за нашу емисију говори професор уставног права у Македонији Светомир Шкарић.

Колегиница Вања Васић разговарала је са председницом Савеза српских удружења у Норвешкој Добрилом Радуловић. Теме разговора биле су изложба Истина о Јасеновцу у Њујорку, као и активности српске заједнице у тој скадинавској земљи.

Прошле недеље, на цркви Светих апостола Петра и Павла у Сремским Карловцима где је 1784. године хиротонисан Петар Први Петровић Његош (канонизован као Свети Петар Цетињски) постављена је спомен плоча у знак сећања на овај догађај. Прилог о томе припремиле су колеге из Радио телевизије Војводине.

Уредници Мирослав Карлица и Нада Вукелић

Редитељ Ернестина Глигоријевић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво