Србија на вези

Зашто је Меморандум Српске академије наука и уметности један од најконтроверзнијих докумената новије историје Србије, шта је претходило његовом писању средином осамдесетих година прошлог века, каква је тада била Југославија а каква Србија. Гост емисије "Србија на вези" је новинарка Светлана Јанићијевић, вечерас на РТС САТ у 18.55. Репризни термин емисије је у петак, 2. децембра у 13.05.

У две епизоде документарне емисије Меморандум, грех недовршеног текста Светлане Јанићијевић говори 25 саговорника из Србије, Хрватске и Словеније.

У просторијама Српске народне одбране у Чикагу представљена је реновирана библиотека као и нови део где се налази књижара. Током исте вечери одржан је и програм који је био посвећен песнику Јовану Дучићу. Публика се подсетила животописа песника који је рођен у Требињу, а касније је живео и стварао у Сједињеним Америчким Државама. Извештава Александар Жигић.

С краја осамдесетих удружење Сингидунум, чији су оснивачи били дипломци Београдског универзитета, решило је да организује велику колективну изложбу уметника са простора бивше Југославије који живе и раде у Канади. Спонтано се родила идеја, да ова манифестација понесе
наслов Арт салон.

Крај новембра је време када винска Европе слави младо вино. То је био и повод за снимање Две приче о вину што је и назив нове емисије у серијалу Свет без визе које су снимљене на париском Монмарту и у српској престоници вина Жупи.

Наше земљаке на Петом континенту обрадовао је концерт групе Галија. Српски бенд обележава четрдесет година постојања, а концерт у Мелбурну организовала је српска дијаспора. Вођа групе Галија Ненад Милосављевић ексклузивно говори у емисији Срби са Петог континента коју емитујемо у оквиру серијала Медијска мрежа српске дијаспоре.

Уредник и водитељ емисије Бобан Ковачевић

Редитељ Еренстина Глигоријевић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи