Магазин Србије на вези

Мали историјски градови у дигиталној причи - Опленац и општина Топола биће укључени у европску мрежу историјских градова са важним споменицима културног и историјског наслеђа Србије које ће се, преко међународног пројекта, промовисати у европским оквирима. Са "Магазином Србије на вези" вечерас на РТС САТ у 18.45, и на РТС2 у суботу, 3. децембра у 11.15.

Посетиоци Тополе, уз помоћ најновијих технологија, чуће причу о историјском значају овог места. О томе говори гост емисије, историчар Дејан Ђурић, учесник међународног пројекта di:STORY.

Са учесницима овог међународног скупа у Београду, представницима из градова Радовљица из Словеније и Фермо из Италије, као и Радетом Милићем из Центра за урбани развој, домаћином скупа, разговарала је Милица Милановић.

Колико ски-центри Копаоник, Стара планина и Златибор, предњаче као регионални лидери квалитетног и безбедног скијања, као и када ћемо развојем ски инфраструктуре стати раме уз раме са европским и светским скијашким дестинацијама, приступачним за домаће и стране туристе, говори Ана Јовановић из Скијалишта Србије.

Дечји писац Јасминка Петровић сценариста је РТС-овог серијала Кукурику шоу и ауторка три књиге намењене деци из дијаспоре - Телефон, Родбина, Дани у недељи. Из њеног пера изашли су и романи за тинејџере Лето када сам научила да летим и Хоћу кући, за које је добила велики број домаћих и међународних признања. Јасминка је гост Магазина а говориће нам и о новом, трећем по реду, серијалу Кукурику шоу.

О победници престижних конкурса за уређење јавних простора у Торонту, Љиљани Лили Оташевић, у репортажи Бранке Дикановић Трбојевић.

О својој каријери у Америци, награди коју је недавно освојио у Русији и предстојећим улогама, говори глумац Жељко Џек Димић.

Гост сликар Горан Митровић, чија је Монографија недавно представљена у Галерији РТС-а. 

Национални ансабл Коло 6. децембра одржаће солистички концерт у Београду, а пре тога наступиће у нашем студију. Како је протекло гостовање у Грачаници и будућим плановима ансабла Коло говори директор Владимир Декић.

Гост емисије биће и Жељко Васић, пред свој концерт 24. децембра у Београду, а затим и Новом Саду.

Уредник и водитељ Сузана Гвозденовић Пузовић

Дежурни уредник Милица Милановић

Музички уредник Бранка Лолић

Редитељ Драгица Гачић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво