Са Србијом на вези

"Светилишта и надалишта", аутора Нова Томица, прва је књига у којој су детаљно приказана најзначајнија места на која је српски народ вековима долазио како би потразио помоћ, верујући у моћ материјалних ствари које су биле у додиру са вишим силама. Описано је 261 место, цркве и манастири у којима се налазе свете мошти и чудотворне иконе, као и извори лековите воде, а аутор се ограничио само на оно што уважава Српска православна црква. Емисија "Србија на вези" вечерас на РТС САТ у 18.55, реприза у среду, 30. новембра, у 13.05.

Књигом Светилишта и надалишта Нова Томица обухваћена је не само Србија, већ и околне земље бивше Југославије, али и Мађарска, Румунија, Бугарска, Албанија...

После великог успеха манифестације Трг бајки 2015, која је током месец дана окупила и забавила више од 70 000 посетилаца, и ове године ће на Тргу испред Вука и Општине Звездара бити празнично. Од 15. децембра 2016. до 15. јануара 2017. свакодневно ће се играти наше народне бајке, луткарске представе, биће организовани концерти, едукативне и еколошке радионице. Београђанима и гостима Београда биће представљани и стари српски занати и рукотворине. Један од аутора ове манифестације, али и учесник, Небојша Громилић, биће гост емисије.

Слава Свети Стефан Дечански свечано је прослављена у Чикагу. Присуствовао је велики број чланова тамошње српске заједнице, а током славског банкета одржан је и програм у којем су малишани рецитовали и показали знање фолклора. Извештава Александар Жигић.

Уредник и водитељ Тања Адамовић

Реализација Маја Мандић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи