Гледаћете...у "Србији на вези"

Србија на вези са Чикагом, Камбером, Москвом... Гости емисије су лауерати награде фондације "Младен Селак" проф. др Слободан Унковић и новинарка РТС-а Наталија Синановић, као и диригенткиња хора КУД "Бранко Цветковић" Иванка Стојков. Емисија је вечерас на РТС САТ у 18.55, репризни термин сутрадан, у петак, у 13.05.

У Чикагу је обележена седма годишњица рада Радио Авале и шест година ТВ емисије Српска разгледница из Америке. Присуствовали су представници Генералног конзулата Србије, лидери српских организација и пословни људи, а одржан је и културно-уметницки програм. Из Чикага извештава Александар Жигић.

У далекој Аустралији у Камбери, представници српске заједнице раговарали су са званичницима у федералном Парламенту. Из Камбере извештава Драган Царан.

На 162. годишњицу рођења великог научника Михајла Пупина, у његовом родном Идвору одржани су 37. Октобарски сусрети проналазача и додељене награде фондације Младен Селак најуспешнијим појединцима. Гости емисије су лауерати проф. др Слободан Унковић и новинарка РТС-а Наталија Синановић.

Традиционалне Међународне сусрете писаца у Београду организовало је 53. пут за редом Удружење књижевника Србије, уз учешће више десетина посленика писане речи из двадесетак земаља. Поред наших угледних књижевника из Матице, учествовали су и писци из спрске дијаспоре, који су имали посебно вече у Великој сали Удружења књижевника Србије.

Из Грчке се јавља редитељ Бошко Савковић који ће најавити гостовање у Аустрији у организацији Српског културног форума из Беча. Ова српска организација у години јубилеја угостиће нашег уметника 20. октобра, а биће приказан филм У почетку беше реч и представљена књига Мирослављево јеванђеље.

У Москви је одржан Међународни фестивал очувања традиционалних духовних вредности под називом Вековима везујућа нит, под покровитељством Руске федерације. У Московском губернијском театру част да наступа и ове године имао је хор КУД Бранко Цветковић. Гост диригенткиња хора Иванка Стојков.

Уредник и водитељ емисије Бобан Ковачевић

Редитељ Ернестина Глигоријевић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво