И Дорћол има море

Сусрет са подводним светом Црвеног мора био је пресудан да Игору Мировићу промени живот. Стрпљиво, упорношћу визионара, успео је да створи јединствено корално царство...у свом стану!

Човек који живи на оваквом месту, који га је и створио, мора да је посебног састава, прво је што је помислила наша колегиница Лидија, угледавши лепоту морског дна пренету у стан на Дорћолу.

Игор Мировић је формирао морски акваријум и једини у Србији узгаја ове прелепе животиње - корале.

„Једне године сам уплатио школу роњења у Египту, где сам и видео тај чаробан свет. Тада сам се заљубио и почео тиме да се бавим...Све јединке су стигле као мале код мене, временом су расле, тако да сада имам велике колоније", каже Игор.

Корали су моја деца, ја их гајим, каже Игор.

„Ја их свако јутро обиђем, погледам да ли неком нешто треба...", брижан је Игор.

Узгајање корала Мировић је почео без ичије помоћи, али уз многе коментаре, нпр. да је скроз, наскроз подетињио...

У инат свима решио је да буде срећан колико може и успео је. За пет година рада формирао је тридесетак акваријума. Данас је морска акваристика његов живот.

„Донела ми је невероватан мир и немам потребе да јурим више ни за чим, баш сам се пронашао у овоме. Однела је претходни живот, а донела нови", каже Игор.

У послу му помажу синови, Филип и Никола.

Морска акваристика је веома скупа, па се питамо ко су онда Игорови купци...

„Углавном људи који воле лепе ствари, заљубљеници у подводни свет који желе да оплемене неки свој простор, као и хобисти. Генерално јесте ствар престижа, јер није сваком доступно и не може то свако да приушти", каже Игор.

Очигледно, Игор Мировић је заљубљеник у лепоту до последњег даха.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво