Најбољи играч норвешке лиге

У свет кошарке закорачио је са 13. година. Данас Дејан Мајсторовић игра за Gimle bbk Bergen који је освојио норвешку кошаркашку лигу. Проглашен је за најбољег играча целог првенства, а у финалној уткамици је, са 21-им постигнутим поеном, био најбољи.

Своје прве кошаркашке кораке направио је са 13 година у кошаркашком клубу Дунав из Старих Бановаца, а 2002. године прелази у Црвену Звезду, са којом је два пута био вицешампион Србије.

2009-те одлази у Шпанију у тим некада великог играча и репрезентативца Николе Лончара. Тамо је био један од најбољих играча у тој лиги.

Прошле године придружио се тиму у Норвешкој. Освојили су првенство. Проглашен је за најбољег играча целе лиге и у финалној уткамици био најбољи - постигао је 21 поен. Све ово нас је заинтересовало да се састанемо са Дејаном, да нам покаже како игра кошарку и каже нам шта је по њему спортски дух.

„Спортски дух је фер плеј, да се такмичиш, да се бориш на терену, да победиш, да даш све од себе у сваком тренутку. То се увек може применити у животу, треба пре свега бити добар човек и радити пуно", каже Дејан.

Шта је потребно некоме ко је талентован за спорт и да успе у томе?

„Таленат је 10 посто, а остало је рад. Мора да се тренира сваки дан по 4-5 сати, да се шутира на кош, да се дрибла лопта, да се тренира. Порука младима - дрога не, нека се баве спортом, није важно којим", закључује Дејан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво