Донорство - може спасити много живота

У "Магазину Србије на вези" Србислав Мијаиловић, брат настрадалог Владимира Мијаиловића, потписао је пред камерама донорску картицу, са намером да мотивише и друге за овај хумани чин. "То не боли и не кошта ништа, а може помоћи многима", рекао је Србислав том приликом.

У Магазину Србије на вези гости су били Снежана Гајић, медицинска сестра задужена за донорске картице на ВМА и Србислав Мијаиловић, члан породице која је донирајући органе настрадалог осамнаестогодишњег Владимира спасила четири живота.

Породица Мијаиловић је добитник Златне плакете за најхуманији подвиг године, јер је донирајући органе осамнаестогодишњег Владимира који је настрадао у саобраћајној несрећи, спасила четири живота.

Породица Мијаиловић је, у сарадњи са Војно медицинском академијом (ВМА), покренула иницијативу за оснивање прве фондације за донорске картице, како би се људи мотивисали да их потпишу јер, како каже Србислав, не кошта ништа, а може некоме помоћи.

А како ће ВМА стати иза ове идеје?

„Потписивањем што више картица и схватањем шта се тиме добија. Једна картица је једно ДА породице, и може да промени и спаси 4,3,2 па и један живот је довољно. Људи који су на дијализи, скинуће се са апарата и живеће даље нормално. Или дете које је на дијализи или чије је срце болесно, може после трансплантације живети нормално, основати породицу и наставити живот", рекла је Снежана Гајић, медицинаска сестра из ВМА, задужена за потписивање донорских картица.

Србислав Мијаиловић је потписао донорску картицу пред камерама.

„Морам се захвалити Јелени Ђорђевић Поповић и Лидији Радуловић што су омогућиле да овде потпишем донорску картицу, да покажемо људима да то не боли и да ништа не кошта", рекао је Србислав, показујући своју донорску картицу испред камера.

Уредници емисије "Магазин Србије на вези" Јелена Ђорђевић Поповић и Лидија Радуловић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи