Лепота је у различитости

Да ли се победник рађа или ствара, увек је актуелна дилема. Можда нам одговор могу дати Наташа, Есма, Хелена и Марина. Плешући у свом свету тишине, на светском првенству у Данској, освојиле су треће место у хип хопу.

Ово није прича, ово је само живот. Речите руке, Маринине, Хеленине, Есмине и Наташине. Марина има оштећење слуха, а једина на свету има дијагнозу која је сада, после свега преживљеног неважна. Она данас у инат свему живи, плеше и побеђује. У Немачкој је освојила друго место на светском такмичењу у модерном плесу за младе са инвалидитетом.

Хелена и Есма не чују од рођења, али и оне плешу и побеђују. Наташа такође има оштећење слуха, али и она плеше и побеђује. Плешући у тишини, на светском првенству у Данској, као плесна група Плава шкољка освојиле су треће место у хип хопу.

Марина је, каже за себе, упорна, сналажљива и увек срећна. Каже да много воли да плеше и у томе ужива.

Хелена је прави мангупчић, љупка и брбљива. Да, да, баш брбљива. Много је срећна док игра и каже да глува особа може успети да игра иако не чује. Волела би да бар једном чује мамин глас.

„Уживам уз ритам који осећам док играм", каже Есма, чије су жеље да увек буде успешна у животу, упише факултет у иностранству и добије брата.

А шта Наташи значи плес...

„Не умем ни да опишем, пресрећна сам што смо освојили треће место, када сам тужна плес ми увек поправи расположење", каже Наташа.

Шаљу нам срца направљена прстима. Марина, Есма, Хелена и Наташа желеле су да нама, другачијим, чујућим, како нас називају, још нешто важно кажу - лепота је у различитости!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво