Експо - Русија Србија 2014

У Београду је први пут отворена Међународна индустријска изложба "Експо - Русија Србија 2014". Представља се 87 великих, средњих и малих предузећа из 17 региона Русије, као и компаније из Србије и других балканских земаља. Изложба траје до 7. марта.

Ако можемо фигуративно рећи да се привреда Русије сконцентрисала на једном простору, онда се то догодило у Београду први пут, у хотелу Метропол, отварањем Међународне индустријске изложбе Експо - Русија Србија 2014.

Поздравном речју Александра Чепурина, амбасадора Руске федерације у Србији, уз присуство представника ресорних министарстава, дипломатског кора, представника руске државне Думе, угледних привредника и других гостију из Русије и Србије, почела је свечана церемонија отварања изложбене манифестације која ће трајати до 7. марта.

На изложби учествује 46 представника руских компанија из области енергетике, машиноградње и металургије, ваздушног и железничког саобраћаја, агроиндустријског комплекса, индустрије нафте и гаса, високо-технолошких иновација, телекомуникација, банкарства, медицине, фармације, образовања и туризма. Представиће се 87 великих, средњих и малих предузећа из 17 региона Русије, као и компаније из Србије и других балканских земаља.

"Ми приређујемо изложбе већ 12 година у многим земљама света са којима имамо добре економске односе, и то што смо данас овде у Београду, говори о томе да су наши економски односи на високом нивоу, а формално су они постали такви после закљученог споразума који су потписали председници Николић и Путин у Сочију", каже Анатолиј Павлович Николајев, директор за међународну сарадњу компаније Зарубеж Експо.

Споразум о стратешком партнерству између Русије и Србије, потписан 24. маја 2013, који је на државном нивоу артикулисао значај ширења привредне сарадње Русије и Србије, на првом београдском форуму, у оквиру Експо изложбе добио је одраз на јучерашњој конференцији на тему Развоја политичке и економске сарадње у циљу реализације пројеката балканске и европске сарадње, а потом је уследила и презентација о перспективама ширења срадње између Русије и земаља Балканског полуострва на међурегионалном нивоу.

У оквиру радног дела програма, посебан значај има одржавање округлих столова по индустријским гранама на којима узимају учешће заинтересовани привредници и представници руских и српских ресорних институција, и то о руско-српској сарадњи у енергетици, саобраћају, пољопривреди, медицини и образовању.

Изложба Експо Русија Србија је у току и памтиће се не само по позитивној енергији која води у правцу унапређења привредне сарадње, тенденцији учвршћивања постојећих трговинско-економских односа између Републике Србије и Руске федерације, већ и по доброј прилици за нове пословне контакте, који увек помажу стратешким економским интересима две земље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи