Пица мајстор доброг срца

После 13 година рада у Швајцарској, пица мајстор Љубисав Живковић Жиле, сада Београђане снабдева укусним италијанским специјалитетима. Рецепт за хрскаво тесто је једноставан - брашно, со, шећер и квасац, од зачина осмех и комадић доброте.

За Италијане је Ђилберто, за Шпанце Умберто, а за Французе Жил. За нас је познати и признати пица мајстор Љубисав Живковић Жиле.

„Никада нисам рекао да сам најбољи пица мајстор, али да сам другачији од других то сигурно да", са поносом истиче мајстор Жиле.

Кажу да Жилетова пица шест језика говори а седми замуцкује.

"Људи стављају уље, путер, млеко, јаја а ја мислим да је то непотребно. За добро тесто потребно је искључиво со, шећер и квасац", каже мајстор.

Мајстор Жиле не користи кечап, већ пелат. Ни качкаваљ, већ моцарелу и уље ала Жиле. Пицу пече минут и по, и то на буковом дрвету.

„Идеална температура за печење пице у пећи на дрва је 400 степени. Такво тесто има мекоћу, што је за старије добро, а и хрскаво је, што воле млађи", каже мајстор.

У Швајцарској, где је живео 13 година, мајстор Жиле направио је тоне и тоне пица, познатим спортистима, глумцима, пословним људима, а једну Маргариту спремио је и за италијанског председника Диња.

У Србију га је вратила љубав чије је име Љиљана, са којом има Андреу и Александру. Мисли да повратак из Швајцарске можда није добра одлука, јер тамо

„Пица мајстор који добро познаје свој посао је тамо изузетно плаћен, око 3500 евра, а овде 5-6 пута мање", каже мајстор Жиле.

Овај доброћудни, духовити и весели пица мајстор је одмах је пристао да поклони пице за децу у свартишту у Крфској.

„Добро знам шта значи нахранити гладна уста", искрен је Жиле.

На крају су пице однете и у Крфску улицу и кухињу која храни гладне при Српској православној цркви.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи