Најбоља на свету

Андреа Лекић је најбоља рукометашица света у 2013. години, одлучила је Међународна рукометна федерација. Ова Београђанка, која већ осам година игра у иностранству, предводила је тим који је нашој земљи донео сребро на светском првенству.

Она је предводник генерације и лидер тима. Она је најбољи стрелац и капитен репрезентације. Она је најбоља рукометашица света.

„То је остварење сна, вишегодишњег, и заиста сам пресрећна", искрена је Андреа.

Играла је у Љубљани, Ђеру, Скопљу...

„Каријера ми је заиста разноврсна. Са 19 година сам напустила Београд и сигурно није било лако у почетку, дефинитивно сам интернационалка, ко зна шта ће бити следеће...Већ сам 8 година у иностранству. Мене вуче успех, зато сам и мењала клубове. Када сам осетила да у Љубљани нема напретка, отишла сам у Мађарску на две године, освојила лигу шампиона, остварила и клупски сан, медаљу са репрезентацијом...", каже Андреа.

Да ли су тиме задали држави задатак да се побрине за бољу финансијску подршку...?

„Ја се надам да јесмо, јер би ефекти овог светског првенства били најбољи уколико би женски рукомет био подигнут на виши ниво. Наш највећи проблем је слаба лига, то што немамо ниједан клуб у Лиги шампиона. Треба искористити овај моменат, када нас дечаци и девојчице гледају као неку врсту идола. Сматрам да смо ми пројекција њиховог будућег пута и напредовања, а мени је рукомет много дао, ако не и све. Осећам и неку врсту одговорности да оно што знам, пренесем на млађи нараштај", каже Андреа.

Шта је са испитима и дипломом?

„Треба да добијем диплому хотелијерства. Та ме тема привлачи иако нема везе са спортом. Не знам чиме ћу се бавити после завршетка каријере, али та диплома свакако неће сметати...Можда хотели или тренерски посао, видећемо...

Ова репрезентација је тимским радом, позитивном енергијом дошла до медаље, и по томе смо препознатљиве. Поносна сам на то што смо постигле, на тимски рад, успеле смо да се сјединимо, без икакве женске сујете и љубоморе, што је стварно невероватно и тешко у женском спорту, али мислим да смо остварили изузетну хемију која је донела ово сребро", каже Андреа.

Неколико рукометашица које су играле на светском првенству ће се опростити од активног спорта, тако да остају упражњена места за млађе снаге.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво