Еколошки бидермајер

После двадесет година живота и рада у Цириху, Татјана Мишковић је решила да се врати у Србију. Уместо у банкарском послу, себе је пронашла у шареној башти цветова од папира.

Татјана Мишковић је економиста, 20 година живела је у Цириху. Радила је у једној од две најзначајније швајцарске банке. Да би запослене колико толико ослободили стреса, банка је организовала разне радионице. Татјана је на једној од њих научила технику израде цвећа од папира. Ни на крај памети јој није било да ће јој то постати посао у Србији.

„У периоду када сам тражила посао овде у струци, био је то мали период разочарања, било је тешко наћи посао у струци", каже Татјана.

Како не уме да буде бескорисна, почела је да прави папирно цвеће.

На западу ово цвеће је еколошка замена резаном цвећу. Тања је свој први цвет направила од новина. Данас, латице прави од крепа, свиленог папира, хамера...користи и перле, тил, сатен. Разиграна машта и веште руке чине да је сваки букет јединствен. Готово с дечјим усхићењем прави све цветове, мада највише воли беле раде. Још учи израду лала.

„Букети се тренутно налазе широм Србије, али и у Канади, Немачкој Швајцарској, Француској и Грчкој.

Да је којим случајем Меги из филма „Одбегла млада" имала Тањин букет сигурно не би чак четири пута бежала са венчања, јер њени бидермајери доносе срећу.

„Док радим цветове и правим од њих бидермајер, то радим са пуно љубави, знам за кога стварам, знам жеље наручиоца, а важна је хармонија у којој их стварам", каже Тања.

Тањи помаже супруг Владимир, који је мајстор за јапански цвет и необично округло цвеће.

„Ја сам више техничка подршка што се тиче фотографија, веба, као и подршке у кући и ван ње", каже Владимир.

Иако је по повратку из Швајцарске дуго узалуд тражила посао у струци ипак се није покајала што се вратила у Србију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи