Карл Малден добија улицу и споменик у Београду

Канцеларија за дијаспору и Србе у региону у Влади Србије, дала је иницијативу да се прослављеном холивудском глумцу српског порекла, Карлу Малдену, подигне споменик као и да једна улица у Београду носи његово име. Тим поводом гошће Београда биле су кћерка и унука филмског великана, Карла и Ками Малден.

Ових дана гошће у Србији су Карла и Ками Малден - кћерка и унука осведоченог, светски познатог и признатог филмског глумца српског порекла, Карла Малдена.

Канцеларија за дијаспору и Србе у региону у влади Србије, дала је иницијативу да се прослављеном глумцу подигне споменик, какав ће ускоро бити постављен и у Музеју Великана у Холивуду, као и да једна улица у Београду носи његово име.

"Мој отац би био веома почашћен признањем, плакао би од среће, био је поносан што је Србин, а његов отац му је говорио да прво буде добар Србин, па онда добар Американац, и мислим да би био изненађен и затечен, шокиран" рекла је Карла Малден по доласку у Београд.

Александар Влајковић, заменик директора Канцеларије за дијаспору и Србе у региону, овим поводом каже:

"Желели смо да скренемо пажњу на Карла Малдена који није био само један од првих председника Америчке филмске академије и добитник највећег филмског признања, Оскара, већ и велики Србин о чему се недовољно зна."

Карл Младен је увек говорио о свом српском пореклу. До седме, осме године, у то време Младен Секуловић, није ни говорио енглески језик, јер је живео у Герију, центру челичне индустрије недалеко од Чикага, великом стецишту српске заједнице. У српским црквама нашој деци држао је предавања о обичајима, вери, традицији и учио их српском језику.

А његов велики пријатељ Ден Тана каже да је, као у овим временима Новак Ђоковић, Карл Малден био велики амбасадор Србије у прошлости.

"Кад год сам ушао у кућу дочекивао ме је са - брате Србине, добро дошао у кућу!" каже Ден Тана.

Кћерка Карла Малден је филмски сценариста и писац. Унука Ками је монтажер, а о свом деди каже:

"Био је најбољи деда, какав се пожелети може, љубазан, нежан, имао је најлепше приче, које су доласком овде оживеле."

Нека оживи и сећање на Србе попут Карла Малдена, који је иако интегрисан, за живота био свестан свог порекла и дајући допринос светској филмској уметности - својом даровитошћу уздизао и земљу из које води порекло. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи