Крос РТС-а у Москви

У Москви је одржан осми крос РТС-а који је окупио бројне чланове српске дијаспоре у руској престоници. Такмичиле су се читаве породице и била је то сјајна прилика да се московски Срби окупе, друже и боље упознају.

Овај догађај полако прераста у традицију. Већ осми пут се, под окриљем кроса РТС-а, српска дијаспора у Москви окупља, такмичи, дружи, упознаје, зближава.

На кросу учествују сва присутна деца а дужина стазе прилагођена је њиховом узрасту. Довеле су их тате а родиле их мајке, Рускиње. И оне су се такмичиле, попут своје деце. Након њих трчале су и тате.

Ова спортска приредба привукла је пажњу и представника наше амбасаде.

„Желимо и да помогнемо и да се укључимо у овакве манифестацијe, и да их унапредимо колико можемо" речи су Надe Башановић Зековић из Друштва српско-руског јединства.

Сви су били ту да се такмиче и друже и дају допринос зближавању Руса и Срба. Окупиле су их Љубица, Даница, Весна - ентузијасткиње које оваква дружења надахњују ... Оне су својим поселом, које су извела деца из мешовитих бракова, подсетиле на стару традицију у Срба.

На крају су сви учесници такмичења добили плакете РТС-а а представници наше амбасаде захвалницу. Све у свему, био је то скроман допринос ове манифестације фестивалу Дани словенске културе.

Tако то раде наши Московљани!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи