Живот и музика Јулијане Шарац

У последњих 20 година неколико стотина наших младих и талентованих, напустило је Србију. Једна од њих је и Јулијана Шарац која је била гост магазина "Србија на вези".

Млада пијанисткиња, Београђанка, добитник је више награда на интернационалним и домаћим такмичењима. Жеља за усавршавањем и школовањем одвела је у Беч. Тамо је завршила основне студије на Бечком конзерваторијуму. Али живот и музика су је одвели даље.

"У Београду сам упознала мог садашњег мужа и онда сам одлучила да после Беча наставим мастер студије у Сиднеју. Он живи у Сиднеју већ доста дуго.Трудим се да сваке године дођем за Београд. Да од тих неколико месеци колико останем, имам мастер класове са професорима. Следећег месеца имамо мастер клас у Лифтембергу са професором Арбом Валдом и у марту ћу покушати да одем на једно такмичење, италијанско", каже Јулијана.

На питање како је дошло до тога да сними спотовe, Јулијана каже да се идеја развијала постепено. 

"Све више има класичних извођача који снимају модерне спотове и за тако једно модерно визуелно представљање. Youtube ме је мотивисао да размишљам на други начин. Да размишљам о будућности и представљању и о другој комуникацији са публиком. Са широм публиком и просто сам схватила кроз поруке да могу да будем инспирација неким млађим генерацијама", каже Јулијана.

Каже да је носталгија стално присутна, а да јој највише недостају пријатељи и интима са њима.

"Не можете тако лако отићи негде далеко, упознати друге људе и створити интиму и блискост", искрена је Јулијана Шарац.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво