Свилајнац обећана земља

Програм повратка младих у Свилајнац већ даје позитивне резултате, кажу у овој општини. Зашто је Слободна зона - Свилајнац перспективније радно место од Клинике за пластичну хирургију у Индијанаполису? Ко стоји иза Природњачког центра у овом граду?

Свилајчанка Марина Максић изненадила је пријатеље и родитеље одлуком да се после 7 и по година рада у Америци врати у родни Свилајнац и ту настави своју каријеру.

Рођена свилајчанка напустила је сместо бизнис менаџера на клиници за пластичну хирургију у Индијанаполису, а прихватила да буде директорка Слободне зоне Свилајнац.

„Одлучила сам да се вратим, јер осећам да је ово велики изазов - повратак у Србију, у Свилајнац... Добила сам могућност да се вратим и допринесем развоју града. Верујем да је велика разлика сада у односу на време када сам отишла пре седам година", рекла је за РТС Марина Максић, директорка Слободне зоне - Свилајнац.

На челу будућег Природњачког центра у Свилајнцу је такође млада жена која се после завршеног Економског факултета у Београду вратила у родни град.

„Сам Природњачки центар је један новоосновани објекат, новоосновано предузеће, а сам концепт је врло интересантан, врло примамљив за младе, школоване и образоване људе", каже Ирена Дубравац, директорка Природњачког музеја која се у Свилалјнац вратила како би била ближа породици и пријатељима, а са намером да „направи каријеру у свом граду".

У општини Свилајнац кажу да Програм повратка младих већ даје позитивне резултате. Пошто седмина становништва већ живи у иностранству, одлазак и факултетски образованих младих људи заувек би зауставио напредак града.

„Сада се то полако мења и са овом стратегијом ће се наставити и у наредном периоду", каже Ивана Тодоров, која је такође повратник, а сада је задужена за односе са јавношћу у Општини Свилајнац.

„Вратила сам се због тога што сам овде нашла добар посао, негде сам нашла могућност да остварим своје амбиције и лепо се осећам код куће", каже за РТС Ивана Тодоров.

Поред Панасоника, Пора, израелских и холандских компанија које производе зачинско биље, има наговештаја да ће бити и нових инвеститора посебно у Слободној зони - Свилајнац. То је шанса и за друге младе и школоване људе да остану и баш ту пронађу запослење.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво