Борислав Пекић у "Спони"

Пекићева трећа књига "Беснило" предмет је књижевне радионице у Културно-информативном центру Срба у Републици Македонији „Спона", у Скопљу.

У oктобарском циклусу књижевних радионица, у суботу 26. новембра 2011. године, у 20.00 часова у просторијама Културно-информативног центра Срба у Републици Македонији „Спона" у Скопљу обрађиваће се трећа књига, роман "Беснило" Борислава Пекића.

Као и приликом ранијих радионица предвиђена је анализа дела и разматрање приступа стваралачког опуса Борислава Пекића.

Пекић је један од најзначајнијих српских писаца 20. века, рођен је у Подгорици 1930-те године, а преминуо 1992. у Лондону. Јавио се у српској књижевности повешћу "Време чуда" (1965), пет година је издржавао казну затвора. После помиловања (био је осуђен на петнаест година) студирао је експерименталну психологију на Филозофском факултету у Београду (1954 - 1958) а затим је био драматург и филмски сценариста (1958 - 1964). Од 1971. до смрти живео је и радио у Лондону.

Пекић је био један од оснивача Демократске Странке Србије. Био је члан Крунског савета, а постхумно је добио одликовање од принца Александра. Борислав Пекић рехабилитован је одлуком Окружног суда у Београду од 17. децембра 2007. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво