Филмски фестивал у Ванкуверу

У Ванкуверу је отворен пети Фестивал новог српског филма пројекцијом филма "Заједно" Младена Матичевића. Посетиоци фестивала ће имати прилику да погледају "Бели, бели свет" Олега Новковића, "Монтевидео, Бог те видео" Драгана Бјелогрлића, "Како су ме украли Немци" Мише Радивојевића, као и три документарна филма.

Пројекцијом филма "Заједно" Младена Матичевића у Ванкуверу је отворен пети Фестивал новог српског филма.

После премијере на питања гледалаца одговарала је Милица Зарић, гошћа фестивала, глумица у филму "Заједно".

Фестивал је отворио Светозар Цветковић, глумац и продуцент филма "Како су ме украли Немци" у режији Милоша Радивојевића. Он је, заједно са глумицом из тог филма Јеленом Ђокић гост Фестивала.

Публици се обратио Зоран Вељић, амбасадор Србије у Канади, а филмске ствараоце, спонзоре и гледаоце поздравио је и оснивач фестивала, Предраг Владиковић, почасни конзул Србије у Ванкуверу.

Гледаоци у фестивалској дворани ванкуверског биоскопа "Денман синема" већ су видели филм "Бели, бели свет" Олега Новковића, а на програму је "Монтевидео, Бог те видео" Драгана Бјелогрлића.

На програму су и документарни филмови "Југо, кратка биографија" Мине Ђукић о истоименом моделу аутомобила, "О, Гринго" Дарка Бајића о српској фудбалској звезди у Бразилу Дејану - Рамбу Петковићу и "Једном браћа" Мајкла Толајина о пријатељству кошаркашких асова бивше Југославије Владе Дивца и Дражена Петровића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво