"Сестре" у Уједињеним нацијама

Српски филм "Сестре" чија је тема трговина људима, приказан је у згради Уједињених нација у Бечу у склопу конференције поводом УН Конвенције о Транснационалном организованом криминалу. Бојани Маљевић уручена специјална захвалница.

Српски филм "Сестре" приказан је у згради Уједињених нација у Бечу у склопу конференције поводом УН Конвенције о Транснационалном организованом криминалу, чији интегрални део је Протокол о сузбијању трговине људима.

Тема филма је трговина људима, а снимање су подржали Европска унија, Међународна организација за миграције (ИОМ) и Влада Србије.

Идеја скупа у Бечу је да потписнице Конвенције прикажу на који начин спроводе Конвенцију и Протокол у пракси. Србија је међу првима потписала и ратификовала Конвенцију још 2001. године.

Филм "Сестре" је приказан самостално, у склопу двосатне сесије, уз ангажовану дискусију након пројекције у којој су учествовали национални координатор за борбу против трговине људима Митар Ђурашковић (МУП), Бојана Маљевић, продуценткиња и глумица и Јована Михајловић, менаџер програма (ИОМ).

Делегација Србије је истакла значај добро планираних и изведених превентивних активности.

Том приликом Пјер Лапак, високи званичник Агенције УН за организовани криминал уручио је специјалну захвалницу Бојани Маљевић за подршку у борби против трговине људима и допринос кампањи "Плаво Срце".

"Част ми је да су "Сестре" први српски филм приказан у Уједињеним нацијама, а наша кампања "Плаво Срце" препозната као пример добре праксе", рекла је Маљевићева.

Наша делегација је, на позив Аустралије, учествовала у сесији на којој је разматрана ефикасност превентивних кампања. Србија је прва европска земља која је имплементирала ову кампању.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 25. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи