Читај ми!

Kажњен "Свифт ер"

Америчка авиокомпанија "Свифт ер" кажњена са 100.000 долара због отказивања лета Чикаго - Београд, приликом чега је без алтернативног превоза остао 221 путник, наводи министарство саобраћаја САД.

Министарство саобраћаја САД казнило је америчку авиокомпанију "Свифт ер" са 100.000 долара због отказивања летова на линији Чикаго - Загреб - Београд, пред полетање.

"Свифт ер" је први лет на линији Чикаго - Београд са слетањем у Загребу отказао 17. јуна, неколико минута пре полетања чиме је, према наводима америчког министарства саобраћаја, оставио 221 путника без алтернативног превоза.

Америчка авиокомпанија са седиштем у Фениксу, у држави Аризони, након тога је приземљила свих шест авиона за комерцијалне летове на недељу дана због истраге америчких ваздухопловних власти о приручнику за обуку пилота "Свифт ера" и квалификација посада.

Према правилима министарства саобраћаја САД, авиокомпанијама је забрањено да отказују летове на чартер линијама десет дана пре полетања, осим у случају када је физички немогуће обавити путовање.

Компанија "Свифт ер" ће половину казне морати да плати у наредних 150 дана, а уколико понови прекршај у наредних годину дана, одмах ће морати да плати и преосталих 50.000 долара, наводи се у решењу министарства саобраћаја САД.

Компанија "Свифт ер" првобитно је планирала да од 17. јуна уведе директне летове на линији Београд - Чикаго, што би било обнављање директних летова између Србије и САД после деветнаест година.

Због малог интересовања путника, уведено је и слетање у Загреб, а пре тога је било у плану да се уведу и директни летови од Загреба до Чикага, од 20. јуна. Директорат цивилног ваздухопловства Србије дао је америчкој компанији дозволу за летове до 29. децембра, пошто је испуњавала све прописане услове.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи