Читај ми!

Грешке у тесту за држављанство

У тесту за добијање аустријског држављанства налазе се бројне грешке, открила је историчарка Андреа Штангл.

Да би странац дошао до аустријског држављанства, осим испуњавања многих законских препрека, као што је дужина боравка у Аустрији и знање немачког језика, он по закону мора да положи и испит познавања своје нове домовине.

Међутим, проверавајући тестове министарства унутрашњих послова, историчарка Андреа Штангл закључила је да се у скриптима за полагање налази много погрешних датума и срамних историјских пропуста.

"У том документу има мноштво нетачности, нејасних дефиниција, погрешних датума и непроверених информација са Википедије. Ко се преко тих скрипта припрема за тест за држављанство очигледно неће научити праве ствари о Аустрији", закључила је Штанглова.

Тако постоји грешка у поглављу код Јосифа II, за кога се тврди да је после смрти Марије Терезије  дворац Шенбрун отворио за јавност. То је погрешно, јер је он отворио само делове парка за народ, а друго у доба, за које се тврди, док је његова мајка још била жива.

И код политичких тема дају се погрешне информације. Харалд Валзер, портпарол Зелених за питање образовања, указао је да се, на пример, на питање „ко у Аустрији покреће референдум" као решење нуди - влада, уместо, као што је тачно - скупштина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара