Читај ми!

"Никола Тесла" први пут у САД

Поводом 155. годишњице рођења генијалног научника и проналазача Николе Тесле, истоимени београдски музеј представиће своје изложбе у Чикагу, од 6. до 28. августа.

Након јулског гостовања у Аустралији, изложбе "Теслин чудесни свет електрицитета" и "Фотографије из Теслиног албума" биће приказане у чикашком Нејви Пиру, од 6. до 28. августа. У организацији Међународног одбора братимљених градова Чикага и Београда и Генералног конзулата Србије, чикашка изложба биће прво излагање музеја "Никола Тесла" у САД.

"Тесла је човечанству подарио значајне изуме који су ингениозношћу решења, универзалношћу примене и померањем многих научних и технолошких граница изменили слику света. Дуга листа његових проналазака сведочи о великом и маштовитом уму који је своја епохална дела са подједнаким успехом остварио у најразличитијим областима - од електротехнике и радиотехнике до машинства, медицине, ваздухопловства и других поља науке и технологије", подсећају из Музеја.

Гостовање Музеја у Чикагу посебно је значајно, јер се одиграва на месту где је Тесла доживео неке од најзначајнијих тренутака у својој научној и проналазачкој каријери. На изложбама у Нејви Пиру, посетиоци ће моћи да виде најзначајније детаље из Теслиног живота и интерактивне моделе епохалних изума великог научника и неколико стотина фотографија из његове колекције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи