Читај ми!

Плакета „Морави“ у Мелбурну

У Министарству вера и дијаспоре уручена је плакета Културно-уметничком друштву "Морава" у Мелбурну.

Вукман Кривокућа, помоћник министра за вере и дијаспору, уручио је плакету КУД "Морава" у Мелбурну (Аустралија), истичући да то друштво има изузетну мисију у очувању српског културног идентитета.

Кривокућа је истакао да се нада да ће плакета представљати подстицај за будући рад тог друштва из Аустралије, изразивши очекивање да ће представници КУД "Морава" бити задовољни двонедељним обиласком Србије.

Група од осамнаест младих играча друштва "Морава" одржаће концерте у Ваљеву и Ужицу и Београду, а током боравка у Србији посетиће Мокру Гору, Лозницу, Сремске Карловце.

Кривокућа је уручио и захвалницу Слободану Бенђу, који предводи КУД "Морава", за изузетан допринос и резултате у области остваривања сарадње и јачање веза између матичне државе и дијаспоре.

„Министарство вера и дијаспоре се труди да кроз летње кампове, школе и разне активности што већи број представника српске дијаспоре посети земљу својих предака и успостави контакт", рекао је Кривокућа.

Бенђо је навео да је Културно-уметничког друштву "Морава" кроз игру жели да прикаже позитивну слику Србије и да млади кроз фолклор формирају национални идентитет.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи