Читај ми!

Завршен Дивчев камп у Чикагу

Донаторском вечером у сали манастира Нова Грачаница, Ана и Владе Дивац завршили су јунске активности у Чикагу за своју Хуманитарну организацију “Дивац“.

Сав приход од кошаркашког кампа "Дивац кошаркашка академија" и са донаторске вечери одржане у сали манастира Нова Грачаница у Чикагу, ићи ће у Хуманитарну организацију "Дивац", за актуелне и нове активности те фондације која помаже избегле и расељене, децу и сиромашне.

Госте је, на донаторској вечери, најпре поздравио професор Миодраг Радуловачки, члан Српске академије наука и уметности. Брачни пар Дивац, посебним плакетама за изузетну подршку у организацији кампа и боравак на манастирском имању, захвалио је Његовом високом преосвештенству владици Лонгину и Мири Анђелковић, председници Кола српских сестара Средњег запада.

Присутнима је приказан и кратки документарни филм о раду Хуманитарне организације „Дивац", чији је циљ да се колективни центри у Србији коначно затворе, а њихови становници добију свој дом.

"Када гледам овај филм, мени је веома тешко, јер избеглички центри, нажалост, у Србији и даље постоје и ти дивни људи, који су некада имали све, сада немају ништа и пате се у том нужном смештају који за њих траје годинама. Зато смо ми решили да будемо њихов глас и учинимо да се то промени. Без вас ми ништа не бисмо могли да учинимо, а са вама смо купили куће и станове за избеглице, омогућили им да започну своје послове или обрађују имање, настојимо да помогнемо малишанима и зато смо бескрајно захвални за сваки долар који донирате у Хуманитарну организацију „Дивац" или помоћ коју на други начин пружате. Овогодишњи кошаркашки камп у Грачаници, који организујемо први пут, показао је да има потенцијала да то окупљање младих постане традиција сваког јуна. Сигуран сам да ће их догодине бити и више. Ја њих учим вештинама кошарке, али и важним стварима у животу, филантропији и доброчинству," рекао је Дивац за Вести.

У кампу је било деведесет учесника и десет тренера, Владиних старих кошаркашких пријатеља, а Владе је свакодневно проводио време са децом.

„Дијаспора нам је увек помагала и то чини и даље. Млади се везују за Владу и овај камп је и у том смислу веома важан за нас. У сарадњи са једном грчком банком у Београду почињемо са обновом обданишта, чиме хоћемо да наставимо помоћ младима. Крећемо са позитивном кампањом о Србији, у сарадњи са америчком владом, промовишемо праве вредности и тиме желимо да мењамо слику о Србији. Градимо и даље станове за избеглице, обезбеђујемо постојеће куће и верујемо да уносимо радост у њихова лица и животе, желећи да то буде срећан почетак њихове приче," каже за Вести Ана Коесхал, директорка Фондације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи