Читај ми!

Видовдан обележен и у Македонији

У Македонији је свечаним сабором обележен Видовдан.

Свечаним сабором на Скопској Црној Гори у селу Бањанима, синоћ је у Македонији обележен Видовдан, а Томислав Ђурин, амбасадор Србије у тој земљи и представници српских странака и асоцијација, положили су венац у крипту цркве светог Архангела и Михаила.

Амбасадор Ђурин је рекао да се Видовдан обележава вековима и преноси са колена на колено, као наслеђе наших предака.

"Где постоји српска душа, да ли је то у Канади, Америци, Аустралији, Београду или овде на Скопској Црној Гори, тај датум се обележава више од шест стотина година", рекао је Ђурин.

Он је подсетио да у Косовском боју нису страдале само српске главе, већ сви хришћани са ових простора, укључујући и Македонце, који тада нису имали државу, а који су кроз историју Србима увек били савезници.

На Видовданском сабору у Бањанима говорио је и Дејан Кошутић, председник Централног савеза невладиних српских организација, који је уједно и делегат из Македоније у Скупштини дијаспоре и Срба у региону.

На свечаности је прочитан и телеграм Срђана Срећковића, министра за веру и дијаспору Србије, а амбасадор Ђурин је свечано отворио нови Културно-информативни центар "Вук Караџић" у селу Бањанима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи