Америчка премијера филма "Синема комунисто"

Документарни филм који говори о југословенској кинематографији и улози коју је у њеном формирању имао Јосип Броз.

Америчка премијера  дугометражног документарног филма "Синема комунисто", по сценарију и у режији Миле Турајлић, одржана на Трајбека фестивалу у Нјујорку. Дебитантски филм младе ауторке вишеструко је награђиван на фестивалима у Трсту, на Кипру, у Рио де Жанеиру, а сада је у такмичарском програму Трајбека фестивала, чији је оснивач Роберт Де Ниро.

Мила Турајлић и монтажека Александра Ивановић присуствоваће премијери и накнадним пројекцијама филма који обрађује тему југословенске кинематографије, Титове улоге у настанку и судбини студија «Авала филм".

Ауторка Турајлић ће упознати фестивалску публику са ситуацијом у «Авала филму", а биће покренута и иницијатива потписивања петиције за спас нашег најстаријег филмског студија.

Иначе, филм «Синема комунисто" је привукао влеику пажњу америчких медија и по избору критичара нашао се на топ листама филмова који се не смеју пропустити. Најављено је и учешће овог филма на Међународном фестивалу у Сан Франциску, kao и на фестивалу Хот Докс у Торонту.

Трајбека фестивал траје до 1. маја, а биће приказан 41 документарац и 52 играна филма.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи