Куглање на српском

Српска народна одбрана у Чикагу, 30. априла, организује први Годишњи српски турнир у куглању.

У Срској народној одбрани (СНО) надају се да ће турнир у куглању постати традиционалан, а покренут је са намером да се бројчано појача и подмлади Српска народна одбрана у Америци, најстарија активна национална организација, коју је 1914. године, у Њујорку, основао др Михајло Пупин.

Победницима ће бити додељене награде и медаље, а окупљање Срба, том приликом, биће под геслом „У здравом телу, здрав дух". Организатор турнира је Месни одбор СНО из Северног дела Чикага, а такмичење ће се одвијати у куглани "Ирвинг Парк".

Иначе, Српска народна одбрана, о Савиндану, већ неколико година заредом, у Београду уручује стипендије из Фонда "Др Михајло Пупин". За 2011. годину уручено је двадесет стипендија по 500 долара најбољим студентима из Србије, Црне Горе и Републике Српске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво