Сав тај фолк у Чикагу

Заједнички концерт фолклорних група „Младост“ и „Партенон“ из Париза и „Дукати“ из Чикага, под називом Сав тај фолк - „All thаt folk“, у Гејтвеј театру у Чикагу, 17. априла.

Организатор заједничког наступа у Чикагу је фолклорна група „Дукати", на чији позив су стигла фолклорна друштва из Француске. Помоћ у организацији пружили су конзулати Србије из Чикага и Париза. Из Париза је стигло 40 играча. У програму који садржи 15 различитих кореографија, учествује и 13 играча из „Дуката". Кореографи су Ален Гвозденовић, Димитрис Сиашиаридис и Душка Кангрга, која је тим поводом изјавила да је догађај изузетна прилика да се заједнички покаже љубав према фолклорној игри и традицији, да се представе играчке страсти, снови, ритам и носталгију.

„Припадамо емиграцији, сви смо разапети између садашњости и носталгије, између повратка својим коренима и останка у новим земљама, између традиције и савремености. Овај концерт ће бити ода свим нашим људима у расејању", рекла је Кангрга у изјави за Вести Онлајн. Информације о овом догађају можете добити на dukati.chicago@gmail.com.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи