Финалисти Дечје песме у Диселдорфу

Дечја песма - Kids Vision Song Contest, организована поводом великог евровизијског такмичења у Диселдорфу, добила дванаест финалиста. Малишани ће наступити 24. априла на финалној вечери те смотре.

Дечја песма (Kids Vision Song Contest) у Диселдорфу је јуниорско такмичење нација слично Дечјој Песми Евровизије. Другог априла су завршени квалификациони наступи, после којих је одабрано 12 финалиста међу којима, нажалост, нема Срба.

На то такмичење су позвана искључиво деца из Диселдорфа до 14 година. Деца са миграционим наслеђем наступaју за земљу из које потиче бар један од родитеља, а могли су да бирају на којем језику ће певати.

"Много би нас радовало када би овом такмичењу присуствовао бар по један кандидат из сваке европске нације", објаснио је Ајтук Сулар, организатор из турског конзулата.

Централни савет Срба у Немачкој (ЗСД) подржао је акцију и позвао српску децу да учествују.

„Наша деца радо певају и играју. Не заборавимо успехе српских песама на евровизијским такмичењима. Наравно да овакве добре вести о нама Србима јачају самопоуздање српске деце и омладинаца у Немачкој", каже Бојан Милошевић, студент из Келна и члан председништва ЗСД-а.

Прво од укупно три предтакмичења одржано је 19. марта, а најбољих дванаест наступа 24. априла у челичани у Ронсдорфер Штрасе. Победници ће бити део пратећег програма евровизијског такмичења на нивоу града.

Међу одабраним финалистима, нажалост, нема представника српске националности, али то не значи да Срби из Диселдорфа неће уживати у песми.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво