Читај ми!

Дарујте књиге за библиотеку друштва "Вилхелмина Мина Караџић" у Бечу

Аустријско-српско културно друштвo "Вилхелмина Мина Kараџић" из Беча позива све људе добре воље да буду добротвори и дародавци књига за библиотеку коју формирају.

Kњига је, кажу, као добро старо вино - доноси нам задовољство, лепоту писане речи и уживање у приповедању. Kао цигла, књига на књигу, гради живот препун знања, искуства и уметничких емоција.

Kо воли књигу, тај воли све људе света.

Аустријско-српско културно друштво „Вилхелмина Мина Kараџић" у оквиру својих уметничких активности и сарадње са домаћинима Аустријанцима, основало је Библиотеку у Бечу, са циљем да оснажимо наш национални и културни идентитет и наше уметничко представљање Аустријанцима. Мина Kараџић, књижевница, преводилац и сликарка је, управо за живота, то радила, градила мостове културе и сарадње између Србије и Аустрије. Ми следимо њену традицију.

"Дарујте нашој Библиотеци своје прочитане и нове књиге, писане на српском или немачком језику, како бисмо их давали на читање некоме од 300.000 Срба у Аустрији и њиховим аустријским пријатељима.

Мој прилог овој Библиотеци је књига „Срби у Аустрији" на српском језику и књига „Срби у Аустрији" на немачком језику, као и дела о Мини Kараџић и Милици Стојадиновић Српкињи. Припремам и књигу „Српски трагови у Бечу" на српском и немачком језику", каже Светлана Матић, председеница Друштва.

Kњиге су већ даривали Градска библиотека града Београда, Вукова задужбина из Београда, издавач „Прометеј" из Новог Сада, писац др Марко Лопушина, др Вјера Рашковић Зец и многи други.

"Планирамо да наш фундус Библиотеке увећамо и делима у електронском облику, као и сликама, тако да је претворимо у центар српске културе. Позивамо да се у ову акцију укључе наши савези, заједнице, удружења, клубови, прозни писци и песници, људи из филмског света, уметници са електорнских друштвених мрежа и сликари.

Дођите, посетите нас, дарујте нам своје књиге, дискове и слике. Бићемо заједно срећни због тога", поручује професорка Матић.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се