Читај ми!

Први пут у државној управи онлајн конкурс за финансирање удружења

Нова веб платформа – дигитализовано конкурисање за пројекте које финансира Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова представљена је на онлајн конференцији пред око 300 чланова српских удружења из целог света.

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон рекао је учесницима конференције да је од сада пријављивање на конкурс упрошћено, ефикасније и да ће удружења, као и Управа, уштедети време и новац.

„Уместо хрпе папира, слања документације поштом, која је знала и да се загуби или закасни, па потом ручне обраде тих предмета, сада ће се све завршавати уз помоћ једног лаптопа, једне апликације и неколико кликова. Примера ради, удружење у Аустралији моћи ће да пријави свој пројекат и да ми то истог тренутка видимо. Ово ће бити први дигитализовани конкурс у државној управи у Србији", нагласио је Гујон.

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону опредељује сваке године око 105 милиона динара за финансирање пројеката који доприносе очувању српског културног, етничког, језичког и верског идентитета као и економском повезивању матице с дијаспором и регионом.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво