Кад гитара греје срца

Концерт италијанско-српског бенда "Ethereal Lus" одржан је 11. јануара у Алтавили, неколико километара удаљеној од Вићенце. У бенду гитару свира наш момак из Алексинца, Иван Драгичевић, члан музичке секције Удружења "Видовдан" из Вићенце.

У препуној сали у Алтавили публика је два и по сата уживала у звуцима келтске музике.

После концерта, градоначелник Алтавиле, Carlo Dalla Pozza, изразио је дубоко поштовање и захвалност Ивану као врсном музичару, додавши да је српски народ јако добро интегрисан и вредан поштовања.

"Имам само речи хвале за Ивана, изванредан је гитариста, заслужио је сву публику која је била присутна и дугим аплаузом показала да препознаје његов квалитет. Пуно чланова нашег удружења је било у сали да га слуша и ода му признање. Иван је и гитариста у нашој музичкој групи у "Видовдану". Били смо заиста поносни на њега, и градоначелник Алтавиле Карло Дала Поца (Carlo Dalla Pozza) га је јавно похвалио, а то вече је Иван представљао Србију", рекао је Дејан Митић, председник Удружења "Видовдан".

Мајци Горици срце је било пуно, а сваки аплауз, каже, испуњавао ју је задовољством и емоцијама.

"Иван је наша икона. Ово је италијанско-српски бенд и публика је била италијанско-српска. Поносимо се Иваном исто толико колико и Срби у Вићенци који га познају. Имамо дивну сарадњу и драго нам је што свира са нама. Преко Ивана и његових пријатеља видим да сте ви Срби поштен и диван народ. Надам се скорој посети Србије, јер смо радознали да упознамо Иванову домовину и његов народ", каже Иванов друг из бенда Ђорђо Сартори.

Иван је у Вићенцу дошао пре две године, а у родном Алексинцу је свирао у поп бенду. 

 "Јако ми је била важна подршка наших људи, кад имате неког свог осећате се моћније. Иако у полумраку не видите ко је, осећају се вибрације, као и код музике. Моје удружење је било у сали, уз мене и то ми је уливало самопоуздање, а то није мала ствар, јер од странца се очекује много. Аплаузи су ми рекли све, одагнали сумњу, стрепњу и осетио сам да је публика задовољна. Управо то је она спона између музичара и публике која одаје синхронизацију између онога ко даје и онога ко прима. Задовољан сам, јер сам прихваћен од бенда и италијанске публике", рекао је за РТС Иван Драгичевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво