"Дукати и бисери", концерт за јубиларних десет

Један од најпопуларнијих фолклорних ансамбала у Чикагу, "Дукати и бисери", прославља у суботу 14. децембра свој јубилеј - 10 година рада, великим концертом у сали чикашке средње школе Тафт на адреси 6530 West Bryn Mawr. Врата се отварају у 18.30, а програм почиње у 19 сати. Специјални гости биће ансамбл "Коло" из Хамилтона у Онтарију, Канада, што је близу Торонта, највећег канадског града.

У ансамблу Дукати и бисери кажу да је ово највећи јубилеј до сада. За десет година порасли су у значајну непрофитну организацију, развили репертоар, направили колекцију ношњи, стекли многе пријатеље и још много тога.

Сваког пролећа они наступају на фестивалу на Универзитету Чикага, а играли су и гостовали и на Флориди, у Индијани, Висконсину, Канади, Бања Луци...

Имају и свој студио на 6069 Nort Milvoki Aveniji у Чикагу где одржавају пробе. Интересантно је да ту играју и најмлађи чланови али и студенти, који обично напусте ансамбл када крену на факултет.

Председница ансамбла Дукати и бисери је Душанка Кангрга.

Уверени смо да ће Дукати и бисери припремити одличан програм за овај наступ, јер у ансамблу јако полажу на што квалитетнији, врхунски фолклор.

број коментара 0 Пошаљи коментар