Промоција романа "Ноћ иза Берлинског зида" у Бечу

Аустријско-српско културно друштво "Вилхелмина Мина Караџић" позива на промоцију романа "Ноћ иза берлинског зида" ауторке Десе Буразор Асланиду из Штутгарта, која ће се одржати у суботу, 7. децембра, у 19 часова, у просторијама СКЦ "Стеван Мокрањац" у Бечу.

Поред ауторке, о књизи ће говорити Саша Костић, председник СКЦ и проф. Светлана Матић. Гост вечери је песникиња из Немачке Борица Ђекановић, која ће бечкој публици представити део своје поезије, а у музичком делу програма наступиће Дечји хор "Златни звончићи", сазнајемо од организатора.

Деса Буразор Асланиду живи и ради у Штутгарту већ дуги низ година. Председница је СКПД "Просвјета" - одбор у Немачкој. Позната је по својим хуманитарним и културним активностима и борби за праву истину о српском народу. То је био повод да напише свој први роман "Кругови живота - градоначелник и Српкиња", за који је добила књижевну награду Академије "Иво Андрић" у Београду. Члан је Удружења писаца "Седмица" у Франкфурту и Удружења писаца "Поета" у Београду. Бави се сликарством. Члан је Првог српског певачког друштва - Штутгарт. Дуги низ година је уређивала и водила емисију о Србији - "Слободни радио Штутгарт".

"Може се закључити да је ова драгоцена проза која се чита са изузетном напетошћу, јер пружа неко ново светло на Други светски рат, даје исповести сведока догађаја, њихове карактере, размишљања и тумачења на живот "иза зида"", рекао је о књизи академик Радомир Смиљанић.

број коментара 0 Пошаљи коментар