Концерт групе "Либеро" у Берлину

У Амбасади Републике Србије у Берлину je 29. новембра одржан концерт вокалне групе "Либеро" из Лесковца, која је извела позната дела народне и класичне музичке баштине Србије.

Присутне је на почетку програма поздравио Стефан Драшкић, други секретар у Амбасади, након чега је вокална група, коју чини девет мушких чланова, извела наше најпознатије традиционалне песме попут Тамо далеко, Српкиња, Суза Косова и многе друге, пише у саопштењу Амбасаде Србије у Берлину.

Вокална група Либеро из Лесковца настала је 2010. године са мотивом очувања, неговања и унапређења вишегласног певања у а capella мушком саставу. Има за циљ промоцију и очување музичке баштине града Лесковца, са посебним освртом на традиционалну музику читавог краја и њен утицај на касније музичке жанрове.

Вокална група Либеро је до сада одржала преко 100 јавних наступа и више од 20 целовечерњих концерата у Србији и иностранству. Учествовала је на многобројним фестивалима, међу којима је и Међународни фестивал вокалних ансамбала Cosoa-Open air open stage у Берлину.

Група Либеро одушевила је својим наступом и званице у нашој амбасади у Берлину, које су уживале у овом изванредном музичком догађају.

број коментара 0 Пошаљи коментар