Српска књижевница повезује Атину и Београд

Српској књижевници, песникињи и новинарки Божици Велоусис, иначе добитници многих домаћих и интернационалних признања за допринос српској књижевности и поезији, синоћ је уручена специјална београдска културно – медијска награда „Београдски победник“ у категорији за очување српског језика и културе у дијаспори.

У свечаној дворани једног хотела у Београду, синоћ је одржана годишња додела признања и награда „Београдски победник" са традицијом дугом шеснаест година, а тим поводом награђени су многи културни радници, глумци, књижевници, вокални солисти, редитељи и други.

„Захвална сам специјалном жирију фестивала „Београдски победник" састављеном од представника медија и новинара који ми је доделио ово заиста, почасно признање. Дуги низ година живим на релацији Београд - Атина. Путујем широм Европе негујући српско културно нематеријално наслеђе, наш говор, књижевност, поезију. Ово признање за допринос култури и очување српског језика у дијаспори за мене представља сатисфакцију и додатни ветар у леђа. Врло сам почаствована јер су исто признање добили и лауреати: глумци Милан Лане Гутовић, Раде Ћосић, вокална солисткиња Радио Београда и глумица Биљана Прокић, етно појац Павле Аксентијевић, председник Општине Топола Драган Живановић, проф. др Милева Павловић,  инструменталиста Бобан Станковић и многи други", изјавила је за РТС Божица Велоусис.

Иначе, ова књижевница је пре пар недеља представила ново издање трилогије збирке песама  „Живот је леп". Ово издање, које садржи преко 100 забележених ауторских песама, наишле су на високе оцене од стране читалачке публике и представника медија на Сајму књига у Београду. Елгијске ноте, сетан тон и меланхолија, мотиви изгубљене љубави и чежње за њом у неком другом облику, карактеристични су за поетску збирку.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво