Филм "Долина владара" у ужем избору за престижну IDA нагарду

Међународна документаристичка асоцијација (IDA – International Documentary Association) објавила је најужи избор за номинације за 35. годишњу доделу награда овог удружења у категоријама за најбољи дугометражни и најбољи краткометражни документарни филм. На листи краткометражног документарног филма, коју чини 21 филм, налази се и српско - израелски документарац "Долина владара", редитеља Ефима Грабоја.

IDA Awards спада међу најпрестижније светске церемоније посвећене документарном филму и ове године награде ће бити додељене 7. децембра у Парамаунт студију у Лос Анђелесу.

Долина владара, поетски документарац који је снимљен у оквиру Међународног студентског филмског кампа Интеракција, је прича о људима који своје последње године проживљавају у старачком дому на брду Забучје изнад Ужица. И док „чекају", затворени међу зидовима и у својим уморним телима, ови људи се боре за слободу своје душе која постаје једино место на ком се могу осећати младо и живо. Ово је прича о борби између светла и таме, између патње и прихватања, живота и смрти.

Филм је снимљен у продукцији пожешког Независног филмског центра „Филмарт" и „Окапи" студија из Израела, а уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије, Филмског центра Србије, Града Чачка, Општине Ивањица и Cinnamon Films. Поред редитеља из Израела, мултинационалну екипу филма чине и Valid Mesnaoui (монтажер) из Марока, Констанца Сандовал (директорка фотографије) из Аргентине, Антон Левкин (дизајнер звука) из Русије и Милена Шмигић (организаторка) из Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи