Тенор Горан Диме обележио 15 година каријере

Београдски тенор Горан Диме обележио је 15 година своје професионалне каријере концертом "Од Београда до Торонта преко Санрема". Концерт је одржао у Betty Oliphant Theatre у Торонту, 5. октобра. Сала је распродата недељама унапред, иако српска заједница није показала велико интересовање за овај догађај.

Ово је пети солистички концерт Димета у Торонту. Први концерт у "Глен Гулд" сали 9. септембра 2006, био је догађај за све љубитеље наполитанске музике, а премијера програма Франческа Паола Тостија у истој сали 2011. године, учинила је да овај репертоар постане његов заштитни знак.

То не чуди, с обзиром на Диметову музикалност, израз и посебну, топлу боју гласа, али и на одличан избор професора код којих се усавршавао - од Гаетана Бардинија (Италија) и Радмиле Смиљанић, до Бисерке Цвејић и Оливере Јовановић (Београд).

Иако је још давне 2003. Горан Диме у свом првом наступу на матерњем језику освојио награду за дует године на поп фестивалу у Херцег Новом (нумера "Шта ћу теби ја"), тек неколико година касније на наговор класик поп продуцената Диме почиње да делује и у том жанру.

Остаће упамћен у својој земљи као први класично школован певач који је објавио неколико спотова са поп песмама, а истовремено, изводећи и класични репертоар - два пута напунио најпрестижнију концертну дворану у Србији, београдску Велику салу Коларчеве Задужбине (2011. и 2012.).

Успешно сарађује са својим пијанистом Иваном Јовановићем који такође живи и ради у Торонту, а и са продуцентском кућом "Akashic Rekords", за коју припрема нови це де.

"Почетак мог музичког живота у Канади обележило је снимање песама које се могу чути на Јутјубу: "She", "Besame mucho" и "Fascination". Одлучио сам да це де буде на италијанском језику, зваће се "Диме у Санрему" и на њему ће се наћи хитови са овог дивног фестивала. Наравно, концертна активност остаће мој приоритет, и очекујем да ћу већ 2020/21 имати нова европска гостовања. Надам се да је публика уживала и у наступу моје гошће Меире Аларај која има само 14 година и која је извела две нумере уз клавирску пратњу - Игор Врабац и Иван Јовановић", рекао је после концерта Горан Диме.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи