Почасни конзул Србије одликован највишим белгијским орденом

Почасном конзулу Србије у Фландрији, Александру Давидовићу, на основу декрета белгијског краља Филипа уручен је Oрден Леополда.

Реч је о највишšем белгијском одликовању, а Давидовићу је додељено за заслуге у зближžавању народа и институција Краљевине Белгије и Републике Србије.

Почасни конзул Александар Давидовић постао је први Србин коме је додељено одликовање из реда витезова Леополда.

Орден је уручио проф. др Дерик Госелин, саветник белгијског краља, почасни šшеф Кабинета председника Владе Фландрије и професор на Оксфорду.

О ангажžовању Александра Давидовића и његовој посвећености сарадњи две земље и убрзању европске интеграције Републике Србије говорио је Кун Метсу, посланик у белгијском Парламенту, коопредседавајући Одбора за унутраšња питања и градоначелник Едегема.

Почасном конзулу уручена је и сабља, која симболизује ред витезова Леополда.

Церемонији је, уз бројне високе званице, присуствовала и амбасадорка Републике Србије у Краљевини Белгији Марина Јовићевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи