Међународни симпозијум савремене уметности у Новом Саду

У Новом Саду ће се у периоду од 1. до 7. октобра одржати други по реду Гала Интернационални симпозијум савремене уметности. На њему ће се, поред уметника из Србије, представити неки од најтраженијих уметника савремене сцене из девет земаља.

Сви они имаће прилику за размену међусобног искуства и проширивање сарадње ван оквира својих земаља, а посебно је значајно што ће им бити омогућен директан контакт са колекционарима из целог света, што је једна од основних мисија симпозијума.

Србију ће посетити уметници из Кине (Jiang Huan, Zhao Nengzhi), Републике Кореје (Lee Young Ji), Тајланда (Lampu Kansanoh), Немачке (Yasemin Yilmaz), Белгије (Ilse Van Roy), Шпаније (Ana Paula Portilla), Мексика (Lalo Sanchez del Valle) и Хрватске (Branko Milenković), док ће из Србије ће своје радове изложити Миодраг Перић и Виктор Киш.

Симпозијум ће се састојати из неколико целина: стваралачког дела, током којега ће уметници заједно креирати нова дела и размењивати идеје у предивном амбијенту каштела Шулхоф, хуманитарне аукције која ће бити одржана, 3. октобра у Ресету и велике изложбе у Културној станици „Свилара" која ће бити отворена 4. октобра.

„Циљ јединог симпозијума савремене уметности у нашој земљи јесте повезивање и представљање наших младих уметника у свету, што за велику већину представља потешкоћу. Желимо да створимо платформу коју чини спој уметника, галериста, и колекционара, како бисмо променили постојећи начин пословања. Такође, жеља нам је да уметници који посете нашу земљу, шире даље глас о нашим талентованим уметницима, чиме стварамо препознатљивост у светским уметничким круговима", каже оснивач Гала Интернационалног симпозијума савремене уметности, сликарка Гала Чаки.

Део прихода од хуманитарне аукције биће упућен дому за децу са специјалним потребама „Колевка" у Суботици.

Симпозијум се одржава под покровитељством Владе Војводине и Града Новог Сада.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи