Сатиричне вечери са Бојаном Љубеновићем у Швајцарској

Протеклог викенда одржане су промоције књижевника, афористичара и сатиричара Бојана Љубеновића. Промоције су одржане у швајцарској библиотеци у месту Лангнау ам Албис, у СКД-у у Дибендорфу и у православној цркви у Ст.Галену.

Промоције су биле изузетно посећене, што показује колико се Љубеновић чита и у Швајарској.

Аутор је представио три своје књиге - „Буквар за децу из расејања са историјском читанком", који је посебно обрадовао малишане из допунских школа, затим „Писма из Србије", књигу која је толико пута награђивана и по којој је настала монодрама „Има једна земља" у извођењу глумца Јовице Јашина.

Бојан Љубеновић је рекао да је управо због те књиге настао и буквар и његова трећа књига "Србијо, Бог ти помогао", по којој је такође настала монодрама „ Е мој Тодоре", коју изводи глумац Јанко Радишић.

Бојан Љубеновић је покупио све симпатије у Швајцарској јер се публика пронашла у многим причама Тодора из књиге „Србијо, Бог ти помогао". Тражила се књига више, а дружење са Бојаном Љубеновићем било је изузетно искуство за публику.

У програму је учествовао и Горан Гибсон, кантаутор и акустичар који је за ову прилику допутовао из Србије.

Иницијатор за Љубеновићево гостовање је књижевница Снежана Петровић, а подржали су је Драгана Зимоњић из Сент Галена и швајцарски Радио Круг.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво