Школа српског језика у Бечу наставља са радом

Школа српског језика у Бечу, у организацији СПКД Просвјета позива све заинтересоване родитеље и ђаке да дођу на званични упис 29. септембра 2019. године.

На велику радост педагога, родитеља и деце, школа српског језика у Бечу, наставља са радом и у наредној школској години.

Иницијатор и организатор, просветно-културно друштво „Просвјета", срдачно позива све заинтересоване да се прикључе школи српског језика која већ неколико година настоји да деци српског порекла у Бечу приближи српски језик и културу.

Деца узраста од 7 до 14 година на часовима ће имати могућност да науче ћирилицу и латиницу, глуме и рецитују на српском језику, читају дела најпознатијих српских писаца и песника и сазнају о историји и географији Србије и Републике Српске. Осим тога, Просвјета организује и бројне радионице, као и занимљиве екскурзије у склопу школе српског језика.

Због великог интересовања настава ће се одвијати на три локације у Бечу:

- У просторијама Храма Васкрсенија Христова (Engerthstrasse 158, 1020 Wien)

- У просторијама Храма Рођења Пресвете Богородице (Neulerhenfelderstr. 47, 1160 Wien)

- У просторијама Храма у 3. бечком округу (Veithgasse 3, 1030 Wien)

- и у Храму у St. Pölten-у (Hanuschplatz 5, 3100 St. Pölten).

Званични упис је 29. септембра 2019. године у 12:00 часова ( до 14.00 часова) у учионицама у све три бечке Српске православне цркве и цркве у St. Pölten-у.

Уколико сте спречени да дођете на званични упис, можете се пријавити и путем e-mail адресе office@prosvjeta.at

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво